Töitä

Huaycan 10. maaliskuuta

Ajattelin vähän kirjoitella että miten vapaaehtoistyöt täällä ovat lähteneet käyntiin.

Mun päätoimihan on liikunnanopettaja. Kohderyhminä on lapset (7-12 v.) ja nuoret (13-17v.). Lapset on jaettu 6 ryhmään, joista kaikilla on yksi tunti viikossa liikuntaa. Nuoret on yksi ryhmä ja heillä on yksi tunti (1,5h) viikossa. Nuorilla ei aikaisemmin ole ollut liikuntaa.

Kaksi lasten liikuntatuntia olen jo pitänyt. Ensimmäisen kuukauden lasten kanssa pelaamme koripalloa. Yksi haaste on kieli, koska opetus on tietysti espanjaksi. Yritän opetella koripallosanastoa mutta paljon muutakin uutta pitäisi yrittää osata. Liikunnassa on tietysti se hyvä puoli että aina voi näyttää omaa esimerkkiä. Lasten kanssa minulla on apuopettaja, mikä on tarpeen kun lapsia voi olla maksimissaan 12.

Tunnit pitää suunnitella aika tarkkaan, mutta ainakin alkuun se on minullekin hyvä asia, eipähän tule lähdettyä tunnille ilman valmisteluja. Täällä oli vuonna 2016 vapaaehtoisena koripalloon perehtynyt opettaja ja hänen tuntisuunnitelmansa ovat hyvänä apuna koriksen osalta.

Liikunnan lisäksi olen ollut nuorisokeskuksessa valvomassa ja viettämässä aikaa nuorten kanssa. Keskuksessa nuorille on tarjolla tunteja mm. englannissa, ohjelmoinnissa ja taiteessa. Nuoret voivat lainata läppäreitä tai pelata pöytäpelejä. Muutaman shakkipelin olen pelannut nuorten kanssa. Paljon nuoret vain hengailevat koska muita menopaikkoja ei välttämättä ole. Nuoret on varmaan aika samanlaisia kuin Suomessa, osa villejä ja osa rauhallisia. Tietysti se että vapaaehtoiset ovat ulkomaalaisia varmasti lisää nuorten kiinnostusta vapaaehtoisia kohtaan. Yleensä vapaaehtoiset ovat naisia, joten miesvapaaehtoinen lienee erityisen kiinnostava (tai sitten ei).

Työaika alkaa klo 10 ja päättyy klo 20. Tuo aika täyttyy palavereista, liikuntatunneista, itsenäisestä työskentelystä, jne. Tällä viikolla virallisia tunteja minulla on 22. Esim. tänään 10.3. ohjelmani on seuraava:

klo 11-12 lasten liikunnan ensiviikon tuntisuunnitelmien läpikäynti lasten ohjelmavastaavan kanssa. Täällä halutaan että tunnit on hyvin suunniteltu, ainakin muodollisesti.

klo 15-16 Lasten liikunta, ryhmä A

klo 16-17 Lasten liikunta, ryhmä B

klo 18-20 Nuorisokeskuksessa avustajana. Tämä tarkoittaa ihan mitä vaan haluaa, joko pelailua tai juttelua nuorten kanssa, tai sitten voi vaikka suunnitella tunteja tai lukea

Ote kalenteristani 9.-13.3

2 vastausta artikkeliin ”Töitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *